info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Thet Oera Linda Bok

Naar een handschrift uit de dertiende eeuw
Auteur: Cornelis over de Linden | Prijs: € 17.50

Snel overzicht

Over de vraag of het Oera Linda Boek een falsificatie is, zijn de pennen nog altijd in beweging.
Sinds de uitgave van dit boek is een stroom van publicaties verschenen waarin de belijders van haar onechtheid verwoede pogingen doen dit boek als vervalsing aan te tonen.
Wij menen dat zij daarin niet volledig zijn geslaagd en dat het uiteindelijke antwoord op de vraag of dit boek werkelijk een vervalsing is nog steeds niet keihard is bewezen.
Zelfs al is aangetoond (?) dat het voor het oorspronkelijke manuscript gebruikte papier gewoon modern papier was, is daarmede nog geenszins bewezen dat de onbekende, mysterieuze auteur het geheel uit zijn moderne duim heeft gezogen en er geen gebruik is gemaakt van veel oudere bronnen. Gezien vanuit wat het Oera Linda boek zelf beweert is de kans groot dat het oorspronkelijke geschrift herhaalde malen voor de vergetelheid werd behoed doordat het steeds weer opnieuw op schrift werd gesteld, werd gekopieerd op uiteraard steeds moderner papier met modernere inkt.

Hoe het ook zij, feit blijft dat het Oera Linda Bok een fascinerend relaas is van wat onze verre Friese (?) voorouders zouden hebben meegemaakt, hoe zij hun cultuur hadden vormgegeven en deze probeerden te bewaren en waar zij in hun verre zeereizen allemaal geweest zijn en hun sporen hebben achtergelaten. De cultuur die wordt beschreven kan worden gedefinieerd als een Matriarchaat, waar het niet de mannen zijn die de voornaamste autoriteit dragen, maar de vrouwen en dan met name de Leden van de Orde van Priesteressen. Parallellen met onze wetenschappelijke, geschiedkundige werken zijn vaak te leggen en zóuden wij, al was het maar voor éven, durven het Oera Linda Bok als authentiek te beschouwen, dan geven de hier beschreven gegevens hierop een prachtige aanvulling en volop stof tot overdenken en bedenken van een interessante nieuwe serie van (on)bewijsbare theorieën.

Oorspronkelijk uitgegeven in 1876 is dit een heruitgave die volledig het origineel uit 1876 volgt en als toen is voorzien is van een verhelderend voorwoord en controversiële inleiding, controversieel om de hierboven beschreven redenen.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 17,50

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Oudheid (tot 500)

Extra informatie

Uitgever Frontier Publishing
Pagina's 144
ISBN 9789078070559
Verschenen 21-02-2014
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: