info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
 • Superrijken in de lage landen Superrijken in de lage landen

Superrijk in de lage landen

Met 500 rijksten aller tijden
Auteur: Jos van Hezewijk | Prijs: € 25.99
60 1 100 0

Snel overzicht

Wie waren en zijn de rijkste families van de Lage Landen?
Waar komt deze rijkdom vandaan?
Hoe word je superrijk?

‘Heb het toeval aan je zijde, kom ter wereld in een superrijke of minstens welgestelde familie, trouw een rijke vrouw of een rijke man en speel handig in op de mogelijkheden. En heb een paar psychopathische trekjes.’
 
Hoewel mensen en tijden veranderen, blijven de mechanismen waarmee (super)rijkdom ontstaat, wordt doorgegeven en verloren gaat, bestaan. In zijn zoektocht naar deze mechanismen neemt Jos van Hezewijk de lezer mee door de Nederlanden in heden en verleden. In twaalf thematische hoofdstukken en tientallen portretten komt hij tot – ook voor hemzelf –verrassende inzichten. Zo waren de Nederlanden nooit grote mogendheden, ook niet in de Gouden Eeuw, en ze danken hun rijkdom vooral aan buitenlanders. Vrouwen zijn het grote doorgeefluik van geld, status en macht. De rijksten verdienen zowel aan schepping (innovatie, nieuwe markten) als aan vernietiging (oorlog en uitbuiting, van zowel mens als natuur), en ze behalen veel van hun successen dankzij hun psychopathische trekjes.
 
Jos van Hezewijk, sociaal geograaf, is decennia bekend door zijn baanbrekende onderzoek naar de elite van Nederland en is directeur van Elite Research. Daarnaast is hij auteur van bekende boeken als De nieuwe elite van Nederland en de bestseller De top-elite van Nederland.
 
Marcel Metze is gepromoveerd historicus en is momenteel werkzaam als onafhankelijk journalist en redactieadviseur. Hij staat bekend als een van de beste onderzoeksjournalisten van Nederland. Zijn boek Ze zullen weten wie ze voor zich hebben over Anton Philips werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en onderscheiden met de Managementprijs van het Jaar 2006.
 
Jos van Hezewijk en Marcel Metze schreven samen Je kent wie je bent. De verborgen krachten van relatienetwerken, dat de management top 10 behaalde. 

MEER OP HISTORIEK:

 • Bespreking: Superrijk in de lage landen


 • Beschikbaarheid: Leverbaar

  € 25,99
  Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

  Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

  Extra informatie

  Uitgever Prometheus
  Pagina's 544
  ISBN 9789044638295
  Verschenen 15-10-2018
  Productvorm Harde kaft
  Datum verschijning 00-00-0000
  Product lengte 233 mm
  Product breedte 162 mm
  Product hoogte 48 mm

  Eigen tags

  Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Quote 500 aller tijden recensie door Historiek op 18-01-2019
   Algemene beoordeling

   In hun nieuwe boek 'Superrijk in de lange landen' onderzoeken Jos van Hezewijk en Marcel Metze het tweetal de mechanismen waarmee rijkdom ontstaat, wordt doorgegeven en verloren gaat. Die nieuwsgierig makende speurtocht wordt geïllustreerd door tientallen portretten van superrijke families en individuen. Een soort Quote 500 of all time dus!

  Uw mening

  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

  Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: