info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Spionnen in de lucht

De geheime strijd om inlichtingen vanuit de lucht in de Tweede Wereldoorlog
Auteur: Taylor Downing | Prijs: € 24.99

Snel overzicht

Spionnen in de lucht is het spannende, maar nog vrij onbekende verhaal van de partnerorganisatie van het beroemde codebrekerscentrum in Bletchy Park in Zuid-Engeland, het geallieerde Centrale Interpretatiepunt RAF Medmenham. Het boek vertelt het verhaal van de moedige verkenners die luchtfoto's van bezet Europa namen tijdens de gevaarlijkste dagen van de Tweede Wereldoorlog en van de analisten die de foto's interpreteerden. Ze waren inventief en ingenieus, pioniers op het gebied van 3D-fotografie en hun werk bracht vitale inlichtingen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Spionnen in de lucht vertelt het persoonlijke verhaal van de dappere piloten en analisten, van de legendarisch piloot Adrian Warbuton, die vermist raakte tijdens een missie, tot Sarah Churchill, de dochter van premier Winston Churchill. Daarnaast beschrijft het boek de informatie die met de luchtfotografie werd vergaard voor het vinden van de Bismarcks tot het traceren van Hitlers V1- en V2-wapens in 1944.

NBD
Recensie door E. Westerhuis

Luchtfotografie kan worden gebruikt om verhalen te controleren, feiten te verzamelen en mythes te ontkrachten. Er wordt zelfs beweerd dat tijdens de Tweede Wereldoorlog tachtig procent van de geallieerde inlichtingen afkomstig was uit luchtfoto's.
'Spionnen in de lucht' vertelt het spannende verhaal van de belangrijkste ontwikkelingen van de luchtfotografie en de beeldanalyse bij de Royal Air Force tijdens de oorlogsjaren 1939-1945. De inzet van onverschrokken jachtvliegers met hun verkenningsvliegtuigen boven bezet Europa en de soms spectaculaire en vitale ontdekkingen door de beeldanalisten van de Centrale Interpretatie Unit RAF Memenham.
Naast informatie over vliegtuigen, camera's, fotogrammetrie en beeldinterpretatie, is er aandacht voor de grote militaire successen: de jacht op het Duitse slagschip Bismarck, het in kaart brengen van de Duitse opstellingen als voorbereidingen op de invasie en de ontdekking van de lanceerinstallaties van de Duitse vergeldingswapens.
Met twee katernen zwart-witfoto's, een literatuuropgave en eindnoten.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 24,99

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Oorlog en vrede
Spionage

Extra informatie

Uitgever BBNC uitgevers POD
Pagina's 400
ISBN 9789045313900
Verschenen 19-01-2013
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: