info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Schone laarzen, vuile handen

De jongste Engelse commando in de Tweede Wereldoorlog
Auteur: Kenneth McAlpine | Prijs: € 14.99

Snel overzicht

'We zagen de vlammenwerpers aan het werk... We waren stoofpot voor de vijand. Ik vond een brief van een pasgetrouwde paratroeper, die aan zijn vrouw schreef dat hij een kort verlof had geregeld, zodat hij haar kon helpen bij de komst van de baby. Hij was negentien, hij kwam ui Duisburg en hij was dood.'

Op zeventienjarige leeftijd verliet Kenneth McAlpine zijn school om zich aan te sluiten bij Churchills nieuwe elitetroepen, de commando's van de Koninklijke Marine. Als jongste lid van dit korps streed hij drie maanden later al op de stranden van Normandië. In Schone laarzen, vuile handen vertelt McAlpine zijn unieke verhaal over de Tweede Wereldoorlog en zijn zeer avontuurlijke militaire loopbaan.

McAlpine schetst een fascinerend beeld van het commandoleven, vanaf een ongewone ontmoeting met Montgomery en Patton, een gezamenlijke poging om een sergeant-majoor te vermoorden, tot aan de arrestatie van zijn beste vriend omdat die vloekte tegen de Nederlandse koningin Wilhelmina. McAlpines verhaal gaat over de rauwe werkelijkheid, vanaf de zware training die de soldaten voorbereidde voor het vechten aan het front, tot aan de bevrijding van Nederland. Het verhaal van McAlpine is doorspekt met anekdoten, zoals zijn tijd in een militaire gevangenis en een reddingsoperatie in een concentratiekamp.

Schone laarzen, vuile handen is onontbeerlijk voor iedereen die meer wil weten over de Tweede Wereldoorlog, D-Day en de harder gevechten in Frankrijk en Nederland.

NBD
Recensie door E. Westerhuis

De Britse auteur Kenneth McAlpine blikt terug op zijn diensttijd bij de Royal Marine Commando's tijdens de Tweede Wereldoorlog. Begin 1944 meldt hij zich als zeventienjarige scholier vrijwillig aan bij de mariniers en drie maanden later neemt hij op D-Day deel aan de landing in Normandië. Bijna de helft van zijn eenheid sneuvelt tijdens de zware gevechten. In september 1944 wordt hij ingezet bij de operaties rond Walcheren en de bevrijding van Zuid-Nederland.

Zijn verslag leest als een spannend jongensboek. Hij beschrijft levendig zijn jeugdjaren, zijn minder succesvolle schooljaren op Repton, de harde militaire opleiding tot commando en zijn persoonlijke ervaringn als infanterist tijdens de talloze gevechtsacties met de Duitse Wehrmacht- en SS- eenheden. Na het ontbinden van zijn eenheid eind 1945 en zijn demobilisatie wordt Kenneth McAlpine uiteindelijk wijnkoopman.

Een boek in de stijl van 'Ontsnapt uit Arnhem' van Godfrey Freeman en 'Black Watch' van Tom Renouf. Een van de betere publicaties in zijn soort.
Geïllustreerd met originele zwart-witfoto's.

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 14,99

Gratis bezorging vanaf € 19,95 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Oorlog en vrede
Tweede Wereldoorlog

Extra informatie

Uitgever BBNC Uitgevers
Pagina's 192
ISBN 9789045313061
Verschenen 13-03-2012
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: