info@geschiedenis-winkel.nlCONTACT
0item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Voorkant Voorkant

Victory Boogie Woogie uitgepakt

Auteur: Maarten van Bommel | Prijs: € 26.99

Schrijf de eerste review over dit boek

Snel overzicht

Het laatste, onvoltooide schilderij van Piet Mondriaan (1872-1944), Victory Boogie Woogie, is in 1998 aangekocht door de Nederlandse overheid en in permanente bruikleen gegeven aan het Gemeentemuseum in Den Haag. Het beroemde schilderij wordt gezien als een van de hoogtepunten van de twintigste-eeuwse abstracte schilderkunst. Het werk is tot nu toe echter nooit goed onderzocht. In 2006 is een onderzoek gestart, om de ontstaansgeschiedenis van het werk te achterhalen en de huidige conditie van het doek in kaart te brengen. Dit onderzoek heeft geleid tot een aantal nieuwe inzichten in het ontstaan van de Victory Boogie Woogie, die deels werden gepresenteerd tijdens een symposium in 2008. In Victory Boogie Woogie uitgepakt komen alle aspecten van het werk aan bod en daarmee draagt het boek bij aan een beter begrip van dit kunstwerk en van de kunstenaar die het schiep.

Interdisciplinair onderzoek naar de Victory Boogie Woogie, met nieuwe inzichten in het ontstaan van dit kunstwerk.

Ook verkrijgbaar in het Engels 9789089643735 'Inside out Victory Boogie Woogie'

Het laatste, onvoltooide schilderij van Piet Mondriaan (1872-1944), 'Victory Boogie Woogie', is in 1998 aangekocht door de Nederlandse overheid en in permanente bruikleen gegeven aan het Gemeentemuseum in Den Haag. Het beroemde schilderij wordt gezien als een van de hoogtepunten van de twintigste-eeuwse abstracte schilderkunst.
Het werk is tot nu toe echter nooit goed onderzocht. In 2006 is een onderzoek gestart, om de ontstaansgeschiedenis van het werk te achterhalen en de huidige conditie van het doek in kaart te brengen. Dit onderzoek heeft geleid tot een aantal nieuwe inzichten in het ontstaan van de 'Victory Boogie Woogie', die deels werden gepresenteerd tijdens een symposium in 2008.
'In Victory Boogie Woogie uitgepakt' komen alle aspecten van het werk aan bod en daarmee draagt het boek bij aan een beter begrip van dit kunstwerk en van de kunstenaar die het schiep.

- Maarten van Bommel is verbonden als senior onderzoeker aan de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
- Hans Janssen is hoofdconservator moderne kunst bij het Gemeentemuseum in Den Haag en wordt wereldwijd als specialist beschouwd op het gebied van Mondriaan.
- Ron Spronk, een specialist in het materieel-technisch onderzoek van schilderijen, is Hoogleraar Kunstgeschiedenis aan Queen's University in Kingston, ON, Canada, en aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij is mede-auteur van 'Mondrian: The Transatlantic Paintings' (2001)

Beschikbaarheid: Leverbaar

€ 26,99
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Gratis bezorging vanaf € 19,75 euro - Levering in Nederland en België

Dit boek zit in de categorie:


Kunst algemeen

Extra informatie

Uitgever Amsterdam University Press
Pagina's Onbekend
ISBN 9789089643711
Verschenen 15-01-2012
Productvorm Zachte kaft
Datum verschijning 00-00-0000
Product lengte 271 mm
Product breedte 211 mm
Product hoogte 25 mm

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit boek

Uw mening

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren

Meer geschiedenisboeken uit deze categorie: