Zwaarden, paarden en ziektekiemen

De ongelijkheid in de wereld verklaard
Auteur: Jared Diamond | Uitgever: Spectrum

34,99

De ongelijkheid in de wereld verklaard

Waarom hebben de Australische aboriginals niet de wereld veroverd? Of de Mexicaanse indianen of de Amerikaanse nomaden? Wat is bepalend voor de ontwikkeling van volkeren? Zijn dat genetische verschillen of spelen andere oorzaken een rol? Jared Diamond toont op toegankelijke wijze aan dat volkeren zich verschillend hebben ontwikkeld als gevolg van klimatologische en bacteriologische factoren. Genetische factoren blijken ondergeschikt. De ontwikkelde delen van de wereld hebben hun positie niet aan zichzelf, maar aan een speling van de natuur te danken. Diamond won met dit boek, waarvan meer dan 20.000 exemplaren zijn verkocht, de Pulitzer Price. 

‘Jared Diamond heeft een boek met een enorme reikwijdte geschreven (…) een van de belangrijkste en meest lezenswaardige werken die over de geschiedenis van de mensheid geschreven zijn.’ Nature

Jared Diamond is hoogleraar fysiologie aan de University of California in Los Angeles. Hij verricht onderzoek op het terrein van de evolutionaire biologie en is bekend als auteur van populair-wetenschappelijke boeken. Wereldwijd werden van deze megabestseller ruim een miljoen exemplaren verkocht.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000318360 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De ongelijkheid in de wereld verklaard

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

512

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

05-02-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

30

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Zwaarden, paarden en ziektekiemen” te beoordelen