Zulajka opent haar ogen

Auteur: Guzel Jachina | Uitgever: Querido

25,00

In 1930 wordt een Tataars dorp binnengevallen door de communisten. De ongeletterde Zulajka wordt op transport gesteld naar Siberië, nadat haar man is doodgeschoten. De treinreis in de veewagon duurt een halfjaar, en uiteindelijk belanden de weinige overlevenden op een stuk taiga, waar ze zelf moeten zien te overleven.

Guzel Jachina geeft in haar boek over de deportaties door Stalin haar hoofdpersoon een authentieke stem en baseerde zich op het ware, hartverscheurende verhaal van haar grootmoeder.

Guzel Jachina (1977) is een schrijver en filmmaker van Tartaarse afkomst. Zulajka opent haar ogen, haar debuut, was in Rusland dé literaire gebeurtenis van het jaar. Het boek werd veelvuldig bekroond, stond op de shortlist van de Russische Booker Prize en verscheen in 31 landen in vertaling.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789021412276 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

480

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

03-07-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

11

2 beoordelingen voor Zulajka opent haar ogen

  1. 5 van 5

    Leo (geverifieerde eigenaar)

    Gewoonweg een prachtig meeslepend verhaal.

  2. Marianne T.

    Ongelooflijk verhaal. Het geeft een inkijkje in de manier waarop door Russen naar het leven wordt gekeken en hoe daar vervolgens mee om wordt gegaan. Een stuk geschiedenis waar niet zo veel over bekend is. Voor mij een echte ‘ eyeopener’ . Ik vond het een tekenend beeld voor deze tijd waarin we Rusland als de agressor ervaren in de oorlog tegen Oekraïne. Zelfs hun eigen mensen hebben ze altijd als minderwaardig gezien. Bedankt Guzel, dat je het hebt aangedurfd om dit boek te schrijven!


Een beoordeling toevoegen