Zover de wereld strekt

De geschiedenis van Nederland overzee vanaf 1800
Auteur: Wim van den Doel | Uitgever: Bert Bakker

35,99

Niets heeft zo¿n invloed gehad op het verloop van de wereldgeschiedenis als de grote metamorfose van de menselijke samenleving in de afgelopen tweehonderd jaar. Leefden tot de achttiende eeuw wereldwijd de meeste mensen nog in feodale en agrarische samenlevingen, nu is er veelal sprake van geïndustrialiseerde en stedelijke maatschappijen, moderne staten en snelle verbindingen. In deze grote metamorfose van de wereld hebben Nederlanders en het Nederlandse koloniale rijk een belangrijke rol gespeeld.

Waarom heeft Nederland zo¿n belangrijke historische rol gespeeld in de Europese expansie overzee, de modernisering van de wereld en de hedendaagse globalisering? En wat voor betekenis hadden deze processen voor de ontwikkeling van de eigen samenleving?
Jarenlang hebben dit soort vragen verlegenheid opgeroepen, maar in het huidige tijdsgewricht van globalisering zijn zij actueler dan ooit. Want de geschiedenis van Nederland en de Nederlanders overzee is een belangrijk hoofdstuk uit de wereldgeschiedenis.

Wim van den Doel (1962) is hoogleraar algemene geschiedenis aan de Universiteit Leiden en auteur van onder meer Afscheid van Indië. De val van het Nederlandse imperium in Azië (2000).

Alle boeken uit de reeks Algemene Geschiedenis van Nederland:

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789035127791 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De geschiedenis van Nederland overzee vanaf 1800

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

505

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

05-03-2011

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Zover de wereld strekt” te beoordelen