Zout

Een wereldgeschiedenis
Auteur: Mark Kurlansky | Uitgever: Ambo

21,99

Kurlansky vertelt zowel historische als moderne verhalen over plekken en culturen overal ter wereld, verbonden door één thema: zout.

De kabeljauw heeft een cruciale rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. Mark Kurlansky’s fascinerende verhaal over de kabeljauwvangst en -consumptie beslaat dan ook een millennium en vier werelddelen; van de Vikingen en de Basken tot Bartholomew Gosnold, die Cape Cod in 1602 zijn naam gaf en Clarence Birdseye, die in de jaren dertig de handel in diepgevroren kabeljauw tot bloei bracht. Mark Kurlansky voert de lezer langs een stoet van ontdekkingsreizigers, handelaren, schrijvers, koks en natuurlijk vissers wier leven met de zee en de kabeljauwvangst verbonden was.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026321887 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een wereldgeschiedenis

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

414

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-10-2008

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Zout” te beoordelen