Zonnebeke

Eén oorlog, twee levens, twee fronten.
Auteur: Stephan van Deelen | Uitgever: Brave New Books

23,14

De nieuwe roman ‘Zonnebeke’ van Stephan van Deelen is verschenen. Na het veelbelovende debuut ‘Hotel -1’ is dit het tweede boek van de auteur.
‘Zonnebeke’ is een historische roman over vriendschap, angst, moed, strijd, verlies en hoop in een wereld die nooit meer dezelfde zal zijn. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten. De auteur heeft zich uitgebreid gedocumenteerd en de locaties in het boek meerdere malen bezocht, om zich een goed beeld van de tijd en de omgeving te vormen.

‘Zonnebeke’ is het verhaal van twee vrienden, Peter en Michel, uit het Vlaamse dorp Zonnebeke. In juli 1914 zijn ze zestien jaar oud en is de zomervakantie begonnen. Ze vieren hun vrijheid en denken dat niets hun mooie leven kan verstoren. Maar in augustus breekt de Eerste Wereldoorlog uit en wordt België bezet door Duitsland. In de chaos van het strijdgewoel raken de twee vrienden elkaar kwijt en belanden aan weerszijden van de frontlinie. Michel belandt in Duitsland bij de vliegtuigbouwer Fokker en Peter bij het Engelse leger.
Het verhaal vertelt over vier oorlogsjaren die hen definitief zullen vormen, en de lezer zullen meevoeren in de sfeer en achtergronden van het Europa van die tijd.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789402155570 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Eén oorlog, twee levens, twee fronten.

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

348

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-12-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

6

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Zonnebeke” te beoordelen