Zondebok

Een verhaal van liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog
Auteur: Jacobine van den Hoek | Uitgever: Mozaïek

24,99

Een sfeervolle en spannende historische roman over een krachtige vrouw in het zestiende-eeuwse Amsterdam aan de vooravond van de 80-jarige oorlog, zeer geschikt voor lezers van Simone van der Vlugt.

‘Zondebok’ van Jacobine van den Hoek is een sfeervolle en spannende historische roman over een krachtige vrouw in het zestiende-eeuwse Amsterdam aan de vooravond van de 80-jarige oorlog, zeer geschikt voor lezers van Simone van der Vlugt.

Het is 15 januari 1566 wanneer de burgerweeskinderen uitbreken en Amsterdam onveilig maken. Fye Lieveheer heeft erover gedroomd, maar vertelt dit, behalve aan haar dochter Sara en man Gerrit, aan niemand.
Fyes ontmoeting met haar oude liefde Laurens, een rijke korenkoper, maakt haar van slag en onvoorzichtig. Ze wordt verliefd, haar relatie met Gerrit staat op scherp en het klassenverschil tussen hen beiden wordt zichtbaarder dan ooit.
Intussen neemt de politieke onrust in Amsterdam toe; steeds duidelijker zetten de burgers zich af tegen de macht van de katholieken en van de elite in de stad. Het vroedschap van Amsterdam zoekt een oorzaak voor de opstand van de weeskinderen, en vindt een zondebok in Fye.

Een roman, gebaseerd op waargebeurde feiten, over liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog Een periode waarin het gevaarlijk was om anders te zijn.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023956419 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een verhaal van liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-04-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

1 beoordeling voor Zondebok

  1. 5 van 5

    Lydia P.

    Tijdens het lezen van “Zondebok” raakte ik helemaal van deze wereld, zo vlot, mooi en spannend geschreven. Je leeft helemaal mee in de sfeer van die tijd. En wat een tijd. Qua gevoelens en gedachten niet veel verschil met het heden, maar de sfeer, het leven en, vooral, de straffen die mensen moesten ondergaan, vaak voor onbenulligheden, de rillingen lopen over je rug. Wat een verschil met het heden.
    Het leven van Fey, met haar man Gerrit en dochter Sara, heeft me zeer kunnen boeien van begin tot einde, en ik hoop snel meer te kunnen lezen van de schrijfster “Jacobine van den Hoek”, en liefst ook weer een historische roman, want deze genre boeit me het meest.


Een beoordeling toevoegen