Zo verborgen is God niet

Mystiek en maatschappij bij Titus Brandsma
Auteur: Peter Nissen, Titus Brandsma | Uitgever: Boom

22,90

De Friese pater karmeliet Titus Brandsma (1881-1942), hoogleraar filosofie en mystiek in Nijmegen, werd in januari 1942 door de Duitse bezetter wegens zijn verzet tegen nazisme en racisme gevangen genomen. Hij overleed op 26 juli 1942 in de ziekenbarak van het concentratiekamp Dachau. In 2022 werd hij door paus Franciscus heilig verklaard.

Zijn tijdgenoten konden de stem van Titus Brandsma dikwijls horen. In talloze artikelen, vooral in dag- en weekbladen, maar ook in religieuze en wetenschappelijke tijdschriften, en bovendien in vele toespraken, waaronder een aantal radiovoordrachten, liet hij zijn licht schijnen op vraagstukken die de mensen van zijn tijd bezig hielden. Hoe kan ik gelukkig worden? Wat is liefhebben? Kan ik God kennen en ervaren? Hoe bereiken we vrede, in onszelf en in de wereld? Hoe kan ik respectvol omgaan met mensen, met dieren, met de natuur? Wanneer ben je een held?

In Zo verborgen is God niet komt Titus Brandsma zelf aan het woord. Kerkhistoricus en theoloog Peter Nissen, die als hoogleraar Spiritualiteitsstudies een van de opvolgers is geweest van Titus Brandsma aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, maakte voor deze bloemlezing een selectie van de beste teksten over mystiek en maatschappij van Titus Brandsma.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024464791 Categorieën: , , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Mystiek en maatschappij bij Titus Brandsma

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

208

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

10-05-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Zo verborgen is God niet” te beoordelen