Zo verborgen is God niet

Mystiek en maatschappij bij Titus Brandsma
Auteur: Peter Nissen | Uitgever: Boom

24,90

Een bloemlezing, samengesteld en ingeleid door Peter Nissen.
De Friese pater karmeliet Titus Brandsma (1881-1942), hoogleraar filosofie en mystiek in Nijmegen, werd in januari 1942 door de Duitse bezetter wegens zijn verzet tegen nazisme en racisme gevangen genomen. Hij overleed op 26 juli 1942 in de ziekenbarak van het concentratiekamp Dachau. In 2022 werd hij door paus Franciscus heilig verklaard.

Binnenkort verschijnt een nieuwe, lijvige biografie van Titus Brandsma van de hand van Inigo Bocken. In deze bloemlezing wordt hij zelf aan het woord gelaten. Zijn tijdgenoten konden zijn stem vaak horen. In talloos veel artikelen, vooral in dag- en weekbladen, maar ook in religieuze en wetenschappelijke tijdschriften, en bovendien in vele toespraken, waaronder een aantal radiovoordrachten, liet Titus Brandsma zijn licht schijnen op vraagstukken die de mensen van zijn tijd bezig hielden. Hoe kan ik gelukkig worden? Wat is liefhebben? Kan ik God kennen en ervaren? Hoe bereiken we vrede, in onszelf en in de wereld? Hoe kan ik respectvol omgaan met mensen, met dieren, met de natuur? Wanneer ben je een held?

Deze bloemlezing is samengesteld en ingeleid door de kerkhistoricus en theoloog Peter Nissen (1957) die als hoogleraar Spiritualiteitsstudies een van de opvolgers is geweest van Titus Brandsma aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024464791 Categorieën: , , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Mystiek en maatschappij bij Titus Brandsma

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

10-05-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Zo verborgen is God niet” te beoordelen