Zij zocht zichzelf niet

Herinneringen aan Ella Vogelaar
Auteur: Martien Bron | Uitgever: Paris Books

21,50

Toen Ella Vogelaar in 2019 uit het leven stapte liet ze bij velen een diepe indruk achter als een toegewijde bestuurder en voormalige minister voor Wonen, Wijken en Integratie. In de nasleep van haar tragische beslissing besloot Martien Bron, Ella’s echtgenoot in de Jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw, zijn herinneringen aan hun gedeelde tijd vast te leggen.

Martien en Ella kruisten elkaars pad op de Sociale Academie de Horst. Vanaf het eerste moment dat hij Ella ontmoette, werd hij geraakt door haar heldere denkwijze en haar inspirerende vastberadenheid om haar levensdoelen te verwezenlijken. Samen verkenden ze de thema’s van geloof, marxisme en sociale rechtvaardigheid. Ook werden ze actief in de democratisering van de Horst en ontwikkelden een diepgaande interesse in maatschappijverandering.

Liefde bloeide tussen hen op. Na hun afstuderen begonnen ze hun carrières in het vormingswerk, waarbij ze zich eveneens inzetten voor de onderwijzersvakbond en linkse politiek.

In dit intieme verhaal neemt Martien ons mee op een nostalgische reis door hun relatie en belicht hij de moedige keuzes die Ella maakte om haar ambities na te jagen. Het is een eerbetoon doordrenkt met liefde dat ons eraan herinnert hoe ze samen de uitdagingen in hun leven aangingen en welke offers ze bereid waren te brengen.

Martien Bron (1949) is socioloog en werkte in het vormingswerk en als stafdocent op de CICSA in Amsterdam. Vanuit zijn liefde voor dans ontdekte hij de kracht van beweging in de hulpverlening, deed de PMT opleiding en begeleidde dementerende ouderen in een verpleeghuis. Tot zijn pensionering was hij manager in de gehandicaptenzorg.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493280908 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Herinneringen aan Ella Vogelaar

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-06-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Zij zocht zichzelf niet” te beoordelen