Zeus in jeans

Hoe de oude Grieken en Romeinen ons leven bepalen
Auteur: Patrick De Rynck | Uitgever: Lannoo

25,99

We noemen onze dochters Luna en Iris, en onze zonen Lucas en Jules. Onze dokters leggen de eed van Hippokrates af en onze musea lijken wel antieke tempels. Carpe diem, zeg maar yolo, is onze levensfilosofie. We openen dozen van Pandora, lopen marathons, steken (heel soms heel even) onze middelvinger op en noemen onze bedrijven en raketten Midas en Artemis. En onze schrijvers, muzikanten (ja, ook metalheads), tattoozetters, politici, theatermakers en andere kunstenaars blijven maar putten uit oude verhalen en ideeën.

Classicus en auteur Patrick De Rynck ontrafelt waar het allemaal vandaan komt en brengt tegelijk een belangrijke boodschap, die veel verder gaat dan ‘leuke weetjes’. De oudheid is niet afgelopen. En ze zal dat nooit zijn. De auteur maakt ook korte metten met oude beelden over ‘de bakermat of de wortels of het fundament van onze beschaving’. Voor De Rynck is cultuur door de eeuwen heen een ecosysteem waarin facetten blijven, en andere verdwijnen of weer opduiken. Elk concreet voorbeeld werkt hij uit in korte, verrassende essays in de stijl van Pieter Steinz’ Made in Europe, de bestseller die in 2015 Nederland veroverde.

Zeus in jeans is een boeiende, vermakelijke en inzichtrijke reis door de tijd, die de grote impact van de oudheid op onze hedendaagse wereld onthult.

 

‘Een radicaal boek, wat betekent: terug naar de wortels, ‘radix’ in het Latijn. Lees het en graaf dieper.’
– Jeroen Olyslaeger

‘Klassieke denkers zijn als verre vrienden: vaak afwezig, maar present als je ze nodig hebt. Deze fantastische bundel toont dat we hun verhalen, ideeën, histories nog altijd inroepen.’
– Tinneke Beeckman

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401497480 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe de oude Grieken en Romeinen ons leven bepalen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

29-05-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Zeus in jeans” te beoordelen