Zestig miljoen jaar borrelen

Een korte geschiedenis
Auteur: Jeroen Derks | Uitgever: Boom

24,90

Drank als benzine van onze samenleving

In het begin was er alcohol. Het eeuwenoude verhaal van de mens in relatie tot alcohol start in de oerbossen van het Krijt waar onze voorouders gefermenteerd fruit aten. We zien tekenen van drankgebruik terug in abstracte prehistorische kunst en vinden sporen ervan bij sjamanen en de eerste goden. De zoektocht naar spraakwater in onder ander Mesopotamië, Egypte, Griekenland, China en Amerika brengt ons naar de vroegste samenlevingen, de prilste dorpen met hun eerste kroegen en bijbehorende kroegverhalen.

Wat gebeurde er toen de mens voor het eerst alcohol proefde? Wanneer is de allereerste alcoholische drank gedronken, en waarom? Welke rol speelt drank in de evolutie van e mens? En als alcohol alleen maar slecht voor ons is, waarom drinken we dan nog steeds?

Met veel vaart en humor voert Jeroen Derks de lezer mee door onze met drank doordrenkte geschiedenis. Hij schetst wanneer en hoe we als collectief begonnen zijn met drinken en maakt inzichtelijk waarom we hier nooit meer mee zijn gestopt, alle droogleggingen en de bekende negatieve effecten ten spijt.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024467891 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een korte geschiedenis

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

15-10-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Zestig miljoen jaar borrelen” te beoordelen