Zelfmoord op laagwater

Zelfmoord op laagwater

Landverraad en criminaliteit rond de inlichtingendienst
Auteur: Rudi Harthoorn | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.
Ongeveer 5-7 werkdagen

29,95

Onbeschreven geschiedenissen van Nederland. Zes onthullende portretten van spionnen die niet terugdeinsden voor landverraad, zelfverrijking, corruptie, criminaliteit en moord. Ze werkten tussen 1917 en 1949 voor verschillende Nederlandse inlichtingendiensten.

Reinder Zwolsman was een vastgoedmagnaat die tijdens de oorlog rijk werd met bunkerbouw, handel in Joods bezit en roofovervallen. Hij werkte voor de Duitse contraspionage en was betrokken bij het uitlokken van het bombardement op het Bezuidenhout.

Julius Barmat was de grootste oplichter van Europa. Hij kocht regeringen van Duitsland en België om. Hij was volgens sommigen de doorslaggevende factor voor het aan de macht komen van Hitler.

Jan Baars was een fascistenleider. Hij plaveide de weg voor de NSB. Hij werkte tijdens de bezetting voor de Wehrmacht en werd na de oorlog door De Quay tot verzetsheld gebombardeerd.

Anton van der Waals, Nederlands grootste landverrader, was voor de oorlog al informant voor de Rotterdamse Politie Inlichtingendienst.

Burgemeester Visser van Den Haag ging met medeweten van de regering uit stelen om geld voor een geheime organisatie te verkrijgen. Een deel daarvan stak hij in eigen zak.

Friedrich Schallenberg werd in ondiep water vermoord. De door VVD-minister Stikker gestichte geheime organisatie SOAN, die zich met grote criminaliteit bezighield, was verantwoordelijk voor de moord.

Artikelnummer: 9789461538338 Categorie: Tag:
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

Landverraad en criminaliteit rond de inlichtingendienst

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

572

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-10-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Zelfmoord op laagwater” te beoordelen