Zee, zout en torpedo’s

Overleven op zee in de Tweede Wereldoorlog
Auteur: Albert Kelder | Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers

24,99

Bij de invasie van nazi-Duitsland was het grootste deel van de Nederlandse koopvaardijvloot buitengaats. Onder de Vaarplichtwet waren de bemanningen verplicht te blijven varen. Zo’n vierhonderd Nederlandse koopvaardijschepen gingen naar de kelder door oorlogsgeweld. Vele bemanningsleden vonden daarbij een zeemansgraf. Welke verschrikkingen opvarenden hebben doorstaan tijdens de Tweede Wereldoorlog is lang onderbelicht gebleven, maar Albert Kelder tekende hun aangrijpende herinneringen op.

Albert Kelder had een lange maritieme carrière, als stuurman, supercargo, chef bemanningszaken en als hoofdinspecteur bij International Cargo Inspection in Hamburg. In De Blauwe Wimpel, maandblad voor de scheepsbouw en scheepvaart in de lage landen, publiceerde hij over de Nederlandse koopvaardij en haar bemanningsleden in oorlogstijd.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464560060 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Overleven op zee in de Tweede Wereldoorlog

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-09-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

1 beoordeling voor Zee, zout en torpedo’s

  1. 5 van 5

    Ab

    Er zijn al meer boeken geschreven OVER de Koopvaardij tijdens de 2e WO. Dit boek is echter geschreven VANUIT de koopvaardij. Het bevat veel details zonder dat het vermoeiend wordt. Ook het drama met ss Van Imhoff wordt beschreven, waar onlangs nog een documentaire over was te zien op tv en waar nog verder officieel onderzoek naar gedaan wordt door de overheid. Kortom dit boek is onderhoudend leesvoer en zal een verrijking van uw kennis zijn, een echte aanrader.


Een beoordeling toevoegen