Ze was een golf, een vlam, een stromend stuk natuur

Charley Toorop (1891-1955) Schilderes
Auteur: Heleen Creyghton | Uitgever: Gopher

26,25

In Zij was een golf, een vlam, een stromend stuk natuur. Charley Toorop (1891-1955), schilderes, wordt het leven beschreven van Charley Toorop, dochter van de beroemde schilder Jan Toorop, beroemde moeder van de schilder Edgar Fernhout en de filmer John Fernhout.
Charley Toorop was een gehoorzaam en nogal verlegen meisje, dat uitgroeide tot een zelfbewuste vrouw met sterke meningen, principieel en recht door zee. Ze was een vrouw die in gezelschap steevast alle aandacht naar zich toe trok door haar uiterlijk, door haar manier van doen, door haar belezenheid en verbale kwaliteiten en door haar muzikale talenten. Ze was een vrouw met uitgesproken voorkeuren en antipathieën met daartussen weinig nuances. Ze was een eigenzinnige vrouw die nieuwsgierig en gretig leefde met als levensmotto ‘nooit opgeven, altijd doorgaan!’
Maar bovenal was ze een vrouw met een duidelijk levensdoel: ze wilde schilderen, schilderen en nog eens schilderen. Schilderen was voor haar de bron van het leven en de ideale uitlaatklep voor haar emoties, haar hartstochten, haar conflicten en haar twijfels. Aan het schilderen was alles ondergeschikt.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083324173 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Charley Toorop (1891-1955) Schilderes

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

236

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ze was een golf, een vlam, een stromend stuk natuur” te beoordelen