Ze was 16

Een oorlogsverhaal over vooroordelen, jezelf durven zijn en keuzes maken
Auteur: Marlies Allewijn | Uitgever: PEPPER books

12,50

De zestienjarige Janna uit Zeeland moet in het voorjaar van 1944 plotseling gaan werken voor de Duitse militairen die in haar dorp zijn gestationeerd. En dat naast het huishouden en de zorg voor haar ouders. Als haar vrienden haar vragen ‘een klusje op te knappen,’ zit Janna gevangen tussen twee uitersten: blijft ze haar werk voor de Duitsers doen, die toch best aardig tegen haar zijn? Of kiest ze voor de onzekere zaak van het verzet? De ontmoeting met de knappe Willem brengt een lichtpuntje in de ellende.
Zeventig jaar later wordt de dan zestienjarige ras-Amsterdamse Ize door haar ouders ‘verbannen’ naar dat suffe Zeeland, waar haar oma woont. Ize zit zó niet te wachten op een zomer vol saaie boeren. Dan vindt ze een foto van Janna, een meisje dat erg op haar oma lijkt. Als haar oma schrikt en haar vraagt ‘dit hele verhaal’ met rust te laten, is Ize’s nieuwsgierigheid gewekt.
Ze was 16 is een ontroerend en indrukwekkend oorlogsverhaal, dat je van begin tot eind in zijn greep houdt. Van Ze was 16 werden bijna 10.000 exemplaren verkocht en het boek is, in het jaar waarin we 75 jaar bevrijding vieren, nog steeds actueel.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789020654608 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een oorlogsverhaal over vooroordelen, jezelf durven zijn en keuzes maken

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

432

Leverbaar

Uitverkocht

Uitgiftedatum

09-10-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Ze was 16” te beoordelen