Zaad zonder naam

Een biografie van de spermabank
Auteur: Tinne Claes | Uitgever: Lannoo

22,99

De verborgen wereld van de spermabank spreekt tot de verbeelding, zeker als het gaat over de pioniersperiode waarin er geen regels waren en artsen deden wat ze wilden. Toch weet bijna niemand hoe de spermabank vroeger werkte, want donorinseminatie gebeurde alleen maar in het grootste geheim.

Door jarenlang onderzoek kon historica Tinne Claes spreken met mensen die zich tot nu toe in stilzwijgen hulden. Niet alleen de eerste spermadokters, maar ook hun secretaressen en stagiaires. Donorouders die jarenlang de waarheid verzwegen voor hun kind. Of een vijftigjarige man die zijn zaad aanbiedt op de zwarte markt omdat hij spijt heeft dat hij nooit vader is geworden.

Aan de hand van hun verhalen neemt dit boek de lezer mee op een meeslepende trip van het bruisende Brussel tot Turnhout in de katholieke Kempen, met een tussenstop in Aarhus in Denemarken. Onderweg leer je alles over zaad. Van ‘verse’ spermadonatie via ‘zaadcocktails’ tot ‘donordetectives’: dit boek onthult alle geheimen over de spermabank vroeger en nu.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401476980 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een biografie van de spermabank

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

05-04-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Zaad zonder naam” te beoordelen