Wymbritseradiel Wer is it lan sa wiid…

Wat bleef en veranderde
Auteur: K. Gildemacher | Uitgever: Uitgeverij PENN.nl

22,00

Wymbritseradiel, wat bleef en veranderde

Zevenentwintig dorpen en een stad vormen sinds 1984 samen de gemeente Wymbritseradiel. Er zijn flinke kernen, zoals IJlst, Heeg of Woudsend, maar ook hele kleine, zoals Sandfirden. De ruim zestienduizend inwoners, maken vanaf 2011 deel uit van een nieuwe gemeente in de Friese Zuidwesthoek. Om dat te markeren verschijnt dit boek.
Wymbritseradiel is een mooie, waterrijke Friese plattelandsgemeente, met een agrarische sector en een toeristische, vooral rond de meren. Daarnaast is er industrie en transport, vaak ontstaan uit bedrijfjes van ondernemende inwoners.
Oppervlakkig bekeken lijkt er nu weinig anders te zijn dan een kwart eeuw geleden. Maar onder dat oppervlak blijkt er wel degelijk veel te zijn veranderd, in het landschap, maar vooral in de mensen. Dynamiek en mobiliteit zijn kenmerken van vandaag. Ieder is inwoner van de global vilage. Alles gebeurt op groter schaal dan vroeger. Onze dorpen staan, dankzij moderne communicatiemiddelen open voor invloeden uit de grote wereld.
Eindredakteur dr. Karel F. Gildemacher publiceerde over namen, landschappen, terpen, over skipperstaal en ook eerder over Wymbritseradiel. In dit boek wordt in woord en beeld een impressie gegeven van wat bleef en veranderde in jaren 1984-2010, als bloemen in een kleurig, fleurig boeket vrij in een vaas gezet. Een eresaluut aan de gemeenschap.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789077948576 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Wat bleef en veranderde

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

22-10-2010

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wymbritseradiel Wer is it lan sa wiid…” te beoordelen