Wreed en pervers

De Romeinse bronnen over Keizer Domitianus, toegelicht en vertaald door Olivier Hekster en Vincent Hunink
Auteur: Olivier Hekster, Vincent Hunink | Uitgever: Sidestone Press

9,95

De Romeinse keizer Domitianus staat in het algemeen bekend als een ‘slechte’ keizer. Dat komt mede door de negatieve manier waarop hij in antieke bronnen wordt behandeld. De voornaamste antieke auteurs die over Domitianus’ leven en regering schrijven zijn de Romeinse biograaf Suetonius (ca. 70 ca. 130) en de Griekse geschiedschrijver Cassius Dio (ca. 164 – na 229). Hun teksten zijn in deze uitgave voor het eerst te samen in het Nederlands vertaald. De beide teksten zijn voorzien van uitgebreide historische toelichtingen.

De samenstellers van dit boek zijn beiden verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Olivier Hekster als hoogleraar Oude Geschiedenis, Vincent Hunink als universitair docent Latijn, en Vroegchristelijk Grieks en Latijn.

Dit boek verschijnt met de 2021-2022 tentoonstelling ‘Keizer Domitianus: God op aarde’ in het Rijksmuseum van Oudheden, te Leiden. De bezoeker volgt in deze tentoonstelling het filmische leven van de keizer, zijn keizerin en zijn illustere voorgangers. Domitianus werd keizer op 29-jarige leeftijd. Zijn regeringsperiode geldt als een van de gouden tijden van het imperium. Toch werd hij vermoord en na zijn dood bespot, verguisd en uiteindelijk vergeten. Maar hoe was Domitianus werkelijk als keizer? In de tentoonstelling zijn kunstvoorwerpen uit vele wereldmusea te zien.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464260656 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Romeinse bronnen over Keizer Domitianus, toegelicht en vertaald door Olivier Hekster en Vincent Hunink

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

60

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-12-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wreed en pervers” te beoordelen