Worst Bank Scenario

Over netwerkcorruptie en de grootste bankenfraude ooit
Auteur: Hester Bais, Wink Sabee | Uitgever: SaBAIS B.V.

25,00

Worst Bank Scenario openbaart omvangrijke netwerkcorruptie en de grootste bankenfraude ooit. Dit scenario moet banken redden van de financiële afgrond.

Tientallen miljarden euro hebben ondernemers en semipublieke instellingen sinds het begin van deze eeuw betaald aan banken voor de kosten van renteswaps. Een financieel product dat niet doet wat het belooft en waarbij niemand belang had. Zo draaien zij deels op voor het perverse verdienmodel van banken dat heeft geleid tot de Kredietcrisis van 2008. En zij betalen nog steeds, want het probleem is niet opgelost.

En de Nederlandse burger betaalt mee. Naast hogere belastingen krijgt Nederland via een omweg nog een rekening gepresenteerd. Minder handen aan het bed in de zorg, een lagere kwaliteit van onderwijs voor onze kinderen en uitstel van huizenbouw en grootschalig onderhoud.

Worst Bank Scenario vertelt het verhaal van de jarenlange strijd van advocaat financieel recht Hester Bais tegen grootbanken en toezichthouders. Tijdens haar bijna tien jaar durende onderzoek ontdekt zij een groots opgezet scenario dat bankbestuurders hebben opgezet met hun spindoctors, advocaten en accountants.

In Worst Bank Scenario ontvouwt zij deze grootschalige bankenfraude en netwerkcorruptie. Ook maakt zij duidelijk dat de staat, de toezichthouders en het Openbaar Ministerie al jarenlang zijn gegijzeld door de banklobby. Ze laat zien dat de rechtsstaat – de werking van macht en tegenmacht – gevaar loopt.

Worst Bank Scenario verschijnt in de zomer van 2021 en is opgetekend door Wink Sabée.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083148229 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over netwerkcorruptie en de grootste bankenfraude ooit

Auteur

,

Uitgever

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

01-06-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Worst Bank Scenario” te beoordelen