Wormer: Het dorp van mijn vader

Auteur: Gerard Mak | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

22,95

Wormer, het dorp van mijn vader is een boek waarin de schrijver u meeneemt naar zijn jeugdjaren. Waar hij opgroeide in een landelijk dorp, in een doorsnee katholiek gezin met een als fabrieksarbeider hardwerkende vader en een liefdevolle moeder, die het huishouden bestierde. In een tijd waar de man voor het inkomen zorgde en de vrouw de spil was in het huisgezin. De jaren vijftig.

Een tijd waarin de televisie zijn intrede nog moest doen en de telefoon een luxe was. Waar de groenten uit eigen tuin kwam en kleding zelf genaaid werd.

De korte verhalen, die in een vlotte, humoristische stijl zijn geschreven, en beeldend overkomen, zullen voor velen een feest van herkenning zijn en waarbij de jongere lezer, de oude generatie meer zal respecteren.

Hij verhaalt over zijn schooltijd waar de meester nog gezag had, over zijn leefomgeving waar zij op straat speelden, kattenkwaad uithaalden en waar het katholieke geloof als een rode draad door zijn leven liep.

Over het leven of het veranderde leven in een dorp, wat ook uw dorp of stad is overkomen. Herkenbare herinneringen en opgeslagen in onze harten. Een stukje historie, dat u nauw aan het hart zal liggen.

Of zoals de schrijver altijd zegt, als je ouder wordt:
‘Je schudt maar even met je hoofd en ineens is je leven geschiedenis geworden.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464629590 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

302

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-04-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Wormer: Het dorp van mijn vader

  1. 4 van 5

    Hendrik Berents

    Als je wat ouder ben zo ik (68) haalt dit boek allerlei jeugdherinneringen bij je naar boven. In een geweldige verteltrend heeft de schrijver zijn jeugdjaren verwoord. Humoristisch, beeldend en vooral mooi verwoord. Bij mij gingen er allerlei luikjes open en kwamen diezelfde gebeurtenissen die de schrijver beschrijft, bij mij naar boven. De Noord-Hollandse gemeente mag trots zijn, dat de jeugdjaren van Mak in boekvorm is verschenen. Een stukje geschiedenis, die op heel veel gemeenten van toepassing is. Ik heb genoten en zal het boek zeker nog eens terug lezen. Een echte aanrader.


Een beoordeling toevoegen