Wonderbaarlijke levens

Patronen in heiligenlevens
Auteur: Ludo Jongen | Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.

29,99

Middeleeuwse heiligenlevens staan vol wonderbaarlijke gebeurtenissen die bewijzen dat de heilige Gods bescherming geniet. Het gaat in deze verhalen niet om de historische maar om de morele waarheid. Heiligen stellen hun leven in dienst van God en zijn een voorbeeld voor gewone gelovigen. Heiligenlevens hebben een min of meer vaste structuur. Behalve geboorte en dood worden de deugden en de voortreffelijke daden van een heilige beschreven. De auteurs gebruikten daarvoor motieven uit sagen en legenden en ervaringen uit het alledaagse leven. Ze bieden zo een inkijk in de emotionele wereld van toen: angst voor ziekte, lijden en dood, waarschuwingen voor een al te losbandig leven, bekoringen van de duivel.
Ludo Jongen beschrijft in dit fraai geïllustreerde boek een groot aantal heiligen. Hij ontrafelt de verschillende soorten heiligenlevens, focust op verhaalstructuren en beschrijft publiek en verspreiding. Of de heiligen nu echt hebben geleefd en wonderen hebben verricht of niet, hun vitae zijn literaire meesterwerkjes.

‘Heel verrassend om te zien hoe heiligenlevens niet alleen vroomheid aanwakkerden maar ook de zucht naar horror en seks.’ – Herman Pleij

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462498341 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Patronen in heiligenlevens

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-06-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wonderbaarlijke levens” te beoordelen