Winston Churchill

Islam, Jodendom, Antisemitisme, Holocaust
Auteur: Emerson Vermaat | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

24,95

Al heel vroeg waarschuwde Winston Churchill voor het Duitse gevaar en het opkomend antisemitisme. ‘Oorlogen komen heel plotseling’, zei hij in februari 1934, een jaar nadat in Duitsland Adolf Hitler aan de macht was gekomen.

Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, begin september 1939, was hij ook een van de eersten die wilde dat Duitse oorlogs-misdaden door ‘geallieerde tribunalen’ zouden worden berecht. Dit is hoogst actueel in verband met talloze Russische oorlogsmisdaden in Oekraïne in 2022/23. De Russische invallers en hun president Vladimir Poetin gedragen zich immers als nazi’s.

Minder bekend is dat Churchill herhaaldelijk waarschuwde voor radicale moslims die de ‘heilige oorlog’, de jihad, predikten en vrouwen onderdrukten. Als jong officier had hijzelf in zowel Soedan als de Afghaans-Pakistaanse grensstreek met zulke ‘jihadisten’ te maken gehad. Die hebben nog steeds grote macht, zoals blijkt uit het optreden van de Taliban in Afghanistan.

Radicale moslims willen ook afrekenen met de staat Israël. Maar Churchill heeft altijd zijn steun voor de Joden en de zionisten uitgesproken, al moeten die wel rekening houden met de rechten van de Arabieren.
Churchills inzichten en ervaringen welke centraal staan in dit boek kenmerken zich door een opmerkelijke actualiteit: oorlogsmisdaden, antisemitisme en de opkomst van de radicale islam.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464629163 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Islam, Jodendom, Antisemitisme, Holocaust

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

300

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-04-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Winston Churchill” te beoordelen