Winnie & Nelson

Portret van een huwelijk
Auteur: Jonny Steinberg | Uitgever: Atlas Contact

32,99

Dit meesterlijke boek vertelt het verhaal van de iconen Winnie en Nelson Mandela. Een verhaal over hun levens, hun strijd en hun huwelijk, dat de belichaming was van de anti-apartheidsbewe

In dit majestueuze boek ontrafelt meesterverteller Jonny Steinberg het destijds baanbrekende huwelijk tussen Nelson Mandela en Winnie Madikizela-Mandela. Het was een huwelijk dat niet alleen over liefde ging, maar ook in elk haarvat politiek was – en dat vanaf het begin voor het oog van de wereld plaatsvond. Waar Nelson afgezonderd in de gevangenis een steeds meer geïdealiseerd beeld van zijn vrouw cultiveerde, dreef Winnie juist van hem weg. Zij was in elk opzicht aan hem gewaagd, ook politiek, en probeerde zonder zijn medeweten een gewapende machtsovername te organiseren, iets dat volgens Nelson enkel kon leiden tot een eindeloze burgeroorlog.
Winnie & Nelson is ook het verhaal van een natie. Het is een shakespeareaans drama waarin ideeën over liefde en toewijding zich vermengen met tijdloze vragen over revolutie, zoals de vraag of je je vijanden vergiffenis kan schenken. Meesterlijk laat Steinberg zien hoe ver deze twee wereldleiders voor elkaar gingen, maar ook waar ze de grens trokken. Want uiteindelijk wisten beide dat hun huwelijk niet zomaar een huwelijk was, maar de belichaming van de antiapartheidsbeweging zelf.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045039015 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Portret van een huwelijk

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

496

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

16-05-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Winnie & Nelson” te beoordelen