Willem van Genk. De eenheid van het spinnenweb

Biografie van een ongekend genie
Auteur: Jack van der Weide | Uitgever: Boom

34,90

Willem Frederik Hermans schreef al in 1964 over Willem van Genk: ‘Zijn tekeningen zijn huiveringwekkend mooi, maar zullen velen herinneren aan iets dat zij liever vergeten.’ Hoezeer deze tekeningen autobiografisch gekleurd waren, blijkt uit dit levensverhaal.

Willem van Genk is de bekendste outsider-kunstenaar van Nederland. Ook internationaal wordt hij gezien als een grootheid in deze kunstcategorie. Tegelijkertijd is hij voor velen een onbekende. Toch misstaat hij niet tussen Mondriaan, Willink en Appel als een van de belangrijkste Nederlandse kunstenaars van de twintigste eeuw.

Door Willem van Genk als outsider te beschouwen, doe je zijn werk tekort. Biograaf Jack van der Weide toont de wordingsgeschiedenis van een groot kunstenaar, die door de wereld om hem heen maar al te vaak niet helemaal serieus werd genomen.

Jack van der Weide (1964) is onafhankelijk onderzoeker op het gebied van literatuur en beeldende kunst. Recente publicaties: De trolleybussen van Willem van Genk (2023), Dossier Tristan (2022), Inktvingers (2019; met Alfred Boland). Ook onderhoudt hij de weblog Het wereldwijde web van Willem van Genk.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024466061 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Biografie van een ongekend genie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

352

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

16-09-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Willem van Genk. De eenheid van het spinnenweb” te beoordelen