Willem Elsschot in Parijs

Op zoek naar de geheimenvan Villa des Roses
Auteur: Eric Rinckhout | Uitgever: Uitgeverij Vrijdag

22,50

Willem Elsschot schreef Villa des Roses in 1910. Meer dan honderd jaar later staat zijn debuutroman nog als een huis. Het is de roman van het moderne leven en van het bedrog – in zaken en in de liefde.
Maar wat rest er van het Parijse pension dat de titel gaf aan het boek? En zijn er in de Franse hoofdstad nog sporen terug te vinden van Alfons De Ridder – de echte naam van Willem Elsschot – en zijn verblijf in de jaren 1906-’07? Wie waren de uitbaters en de gasten in het inmiddels legendarische pension in de rue d’Armaillé? Wie ging er schuil achter
de hoofdrolspelers: Richard Grünewald en Louise Créteur? Wat waren Elsschots inspiratiebronnen? Hoe autobiografisch
is Villa des Roses? Had hij echt geen fantasie, zoals hij altijd beweerde?

Eric Rinckhout neemt ons mee op een wandeling door het Parijs van toen: de metropool van de innovatie, de ville lumière met haar metro, cinema’s, grootwarenhuizen en welig tierende prostitutie. Parijs, de stad waar alles te koop was: het geknipte decor voor Elsschots Villa des Roses.

Eric Rinckhout was van 1989 tot 2016 cultuurredacteur bij De Morgen. Over Willem Elsschot publiceerde hij Dwaalspoor. Op zoek naar de waarheid achter Het Dwaallicht van Willem Elsschot (2006) en Grote Antwerpse Willem Elsschot Atlas. Literaire gids (2010). Hij is de auteur van de Dwaallicht-wandeling, die de Antwerpse stadsgidsen op hun programma hebben staan, stelde de wandelbrochure ‘Willem Elsschot aan zee’ samen, en schreef het nawoord bij recente uitgaven van de Elsschotromans De Verlossing en Villa des Roses.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460019562 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Op zoek naar de geheimenvan Villa des Roses

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

31-03-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Willem Elsschot in Parijs” te beoordelen