Wild geraas

Mijn wonderlijke reizen met Sinterklaas en kerstman
Auteur: Arnold-Jan Scheer | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

21,95

Arnold-Jan Scheer, bekend van zijn legendarische tv-successen als Showroom en Paradijsvogels, is al zijn hele leven gefascineerd door het fenomeen Sinterklaas. Natuurlijk als ‘goedheiligman’, maar ook door zijn onbekende zijde; ‘het is een vreemde zeker, die verdwaald is zeker‘.

Deze fascinatie leidde tot een fascinerende speurtocht naar de mythe achter de mijter. Het gevolg is een radicaal andere visie op de christelijke Sint-Nicolaas en een zoektocht naar de Oer-Sint. Het verhaal van Sinterklaas onthult een diep trauma: De doorgesneden band met de natuur en het natuurverleden. Een verbreking van ons pact met de natuur en de dieren.

De geschiedenis van de Oer-Sinterklaas brengt ons naar de spannende en soms griezelige ‘roots’ van Europa. Tijdens zijn speurtocht, langs ravijnen en afgelegen bergdorpen, tunnels en lawines trotserend, tot in de krochten van de Amsterdamse onderwereld, stuitte Scheer op weerwolven, tovenaars, de inquisitie, woedende legers, profeten, duivels, bokvermommingen, geheime genootschappen, mensenoffers, vruchtbaarheidsriten en verboden cultussen.

Dit boek is een duizelingwekkende reis door de geschiedenis met Sinterklaas die een vader tijd in een tijdmachine blijkt te zijn.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059119017 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Mijn wonderlijke reizen met Sinterklaas en kerstman

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

228

Leverbaar

Uitverkocht

Uitgiftedatum

04-11-2009

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wild geraas” te beoordelen