Wijnkronieken

Twintig eeuwen Nederlanders en wijn
Auteur: Mariëlla Beukers | Uitgever: Het Zwarte Schaap

16,50

Wijnkronieken, van de hand van Mariëlla Beukers, is een rijk geïllustreerd en verrassend boek over de eeuwenlange relatie tussen Nederlanders en wijn. Een geschiedenis die heel wat verder terug blijkt te gaan dan de pakken goedkope Pinard uit het supermarktschap van de jaren zeventig van de vorige eeuw. Zo zal het weinig bekend zijn dat Nederland al veel eeuwen terug een ‘wijnproducerend’ land was. Dat wil zeggen: wijn werd hier in ‘ruwe’ vorm geïmporteerd en handelaren bewerkten vervolgens de wijn tot een drank naar de smaak van de klant. En daarvóór al hadden de Romeinen wijn en wijncultuur in de Lage Landen geïntroduceerd.

Verschillende thema’s passeren in Wijnkronieken de revue. De geschiedenis van de wijnbouw in Nederland, de verkrijgbaarheid van bepaalde soorten door de eeuwen heen, verschillende gebruiken en rituelen. Het verschijnsel ‘morgenwijn’ komt aan de orde, drinkgerei vindt zijn plek in het boek, wijnroutes en middeleeuwse wijngaarden worden beschreven en aan het verschijnsel ‘wijnvervalsing’ wordt ruime aandacht besteed. De diverse verhalen zijn geïllustreerd met verrassende beelden uit tal van collecties. Zo toont het boek ook de rijkdom van de Nederlandse musea en archieven, speciaal op het gebied van wijn. Het boek besluit met een lijst van vijftien moderne wijnen met de smaak van het verleden, om al lezend van te genieten.

Wijnkronieken is een zeer levendig en leesbaar boek dat veel nieuwe informatie bevat. Een leuk cadeau voor iedere liefhebber van wijn en historie.

Mariëlla Beukers publiceerde in 2015 samen met Irene de Vette Wijn van eigen bodem, een boek over alle ins en outs van de hedendaagse Nederlandse wijnbouw. Met dit nieuwe boek is nu het wijnverleden van ons land aan de beurt. Wijnkronieken wil de lange geschiedenis van Nederlanders met wijn breder bekend maken en het onderzoek naar wijngeschiedenis een impuls te geven.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492821034 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Twintig eeuwen Nederlanders en wijn

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-10-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wijnkronieken” te beoordelen