Wijn in Nederland, 1670-1970

Een wondermiddel voor economie en gezondheid
Auteur: Rob Blijleven | Uitgever: Uitgeverij Walburg Pers B.V.

29,99

Benamingen als Wijnstraat of Wijnhaven in stadskernen herinneren aan het economisch belang van de wijnhandel vóór 1800. Met belastinginkomsten uit wijn werden oorlogen, weeshuizen en gebouwen betaald. Eind achttiende eeuw daalde de wijnconsumptie sterk en zakte de wijnhandel in. Pas vanaf 1960 dronk men weer evenveel wijn als vroeger. Deze geschiedenis van wijn beschrijft karakteristieken van wijnhandelaren en -consumenten, de invloed van overheid en van wijnschrijvers, de kwaliteit van wijn, de veranderende smaak van de wijndrinker en de ontwikkeling van Nederlandstalig wijnjargon. De rode draad in het boek is de oude en hardnekkige claim dat wijn gezond zou zijn.



“En ik maar denken dat ik een en ander over wijn wist.” – Harold Hamersma, veelbekroond schrijver over wijn



“Met ‘Wijn in Nederland’ is een zeer boeiend aspect van de Nederlandse geschiedenis verder ontsloten. Hierop kunnen andere studies dankbaar voortbouwen.” – Mariëlla Beukers, wijnkronieken.nl

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462498525 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een wondermiddel voor economie en gezondheid

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-11-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wijn in Nederland, 1670-1970” te beoordelen