Wij zijn de Beatles

Wij zijn de Beatles

De eerste volledige biografie met talrijke foto's en tekeningen
Auteur: B. Shepherd | Uitgever: Spectrum
Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

20,00

Het ongelooflijke verhaal van vier jongens uit Liverpool – John (Winston) Lennon (1940), Paul McCartney (1942), George Harrison (1943) en Ringo Starr (echte naam Richard Starkey, 1940) – die een volkomen nieuw geluid in de wereld brachten. Hun langdurige strijd om erkenning te vinden in hun eigen stad, hun adembenemende avonturen in Duitsland en hoe ze uiteindelijk, mede door toedoen van hun manager Brian Epstein, de wereld in hun ban wisten te brengen.
De Britse popgroep, die in 1956 was gevormd, had eerst met de hitsingle ‘Love me do'(1962) succes, gevolgd door ‘Please, please me’, ‘From me to you’, ‘I want to hold your hand’, ‘Can’t buy me love’, alle uit 1963 en 1964 en geschreven door Lennon en McCartney. Hierna brak een ware Beatlemania uit. De successen van de Beatles waren, afgezien van hun muzikale kwaliteiten, ook te danken aan hun voor die tijd lange haar (beatlekapsel) en hun extravagante gedrag. In 1964 bezochten de Beatles Nederland, waarbij een rondvaart door de Amsterdamse grachten vele fans op de been bracht.
Deze eerste biografie, met 30 foto’s en tekeningen, verscheen in hetzelfde jaar en gaat over de eerste turbulente jaren van een groep die de popmuziek zou vernieuwen en zou verruimen tot een zeer eigentijdse kunstvorm.

Artikelnummer: 9789031506576 Categorie: Tag:
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Subtitel

De eerste volledige biografie met talrijke foto's en tekeningen

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

23-09-2008

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wij zijn de Beatles” te beoordelen