Wij en Zij

Een geschiedenis van de migratie in België (1947-nu)
Auteur: Paul De Roo | Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts

29,99

Immigranten, asielzoekers, vreemdelingen…: het zijn termen die sterk aanwezig zullen zijn bij de verkiezingen van 2024. Immigratie in België is al decennia een heikel thema, met scherpe opinies over en weer. Maar wat zijn de feiten?
Politiek wetenschapper Paul De Roo beschrijft het verhaal van de immigratie(politiek) in België sinds Wereldoorlog II. Eerst had je de periode dat mensen hier kwamen als gastarbeiders, zogezegd tijdelijk. Dan de periode van het ‘multiculturalisme’ waarbij de overheid probeerde de ‘groepen’ met elkaar te verzoenen, maar extreemrechts dat niet zag zitten. En toen kwam de tijd van de integratie met een steeds weer oplaaiende discussie over open en gesloten grenzen, over de draagkracht bij de bevolking en de sociale zekerheid en over de rechten en plichten van nieuwkomers. Met de huidige polarisering en radicalisering als gevolg.
Zijn er inspanningen geweest om het migratievraagstuk in ons land op te lossen? Ja. Is dat ook gelukt? Zeker niet volledig, het debat blijft scherp. Het is nog altijd ‘Wij tegen Zij’.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464759792 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een geschiedenis van de migratie in België (1947-nu)

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

320

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

26-01-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wij en Zij” te beoordelen