Wiel en rups

Landmachtvoertuigen 1945-2015
Auteur: Sander Ruys | Uitgever: JEA

59,95

Wiel en rups behandelt de naoorlogse motorisering en mechanisering van de Koninklijke Landmacht. Jeeps, vrachtauto’s, motorfietsen, auto bussen, pantservoertuigen, geschut, bouwmachines, opleggers en aanhang wagens: alles wat kon en kan rijden passeert de revue. Van de bekende DAF- vrachtauto’s tot de Dodge weapon carrier, van de AMX-lichte tank tot de Leopard 2. Ook is er aandacht voor veel bijzonder materieel, waar onder brandweervoer tuigen en voertuigen voor de explosievenopruiming, de Militaire Colonnes en de Cantine dienst. Ook de vordering van civiele voertuigen en de kenteken registratie komen aan bod.

Het is het verhaal van de soms moeizame uitbreiding en modernisering van een wagenpark dat op zijn hoogte punt meer dan 50.000 voertuigen telde. Schema’s, tabellen en bijlagen met overzichten en honderden prachtige foto’s maken dit boek compleet. Een must-have voor iedere geïnteresseerde in het onderwerp.

Sander Ruys (1952) is de laatste dertig jaar werkzaam geweest in de rechterlijke organisatie. Hij is geïnteresseerd in de krijgsmacht na de Tweede Wereldoorlog en heeft een passie voor militaire voertuigen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789082471762 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Landmachtvoertuigen 1945-2015

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

498

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

28-07-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wiel en rups” te beoordelen