Wie we zijn

25 portretten van vrouwen met een vluchtelingenachtergrond
Auteur: Harry Kleine | Uitgever: Kyosei

39,50

Wat betekent het om huis en haard te moeten verlaten en elders opnieuw te beginnen? Wat doet het met je identiteit als je plotseling die vreemde ‘ander’ bent? Hoe vind je je weg in een nieuw land, maar vooral: durf je nog te dromen?

In Wie we zijn vertellen vijfentwintig vrouwen met een vluchtelingenachtergrond openhartig over hun reis naar en in Nederland. Van Azerbeidzjan tot Vietnam, van Afghanistan tot Rwanda. Deze vrouwen droomden niet alleen; ze volgden hun hart. Ze doken (opnieuw) de studiebanken in, betraden de politiek, werden hoogleraar, brachten films en poëziebundels uit en ontwikkelden zich in het bedrijfsleven. In verrassend intieme gesprekken vertellen ze over de weg naar hun persoonlijk succes. Over tegenslagen en stappen voorwaarts, over gedrevenheid en doorzetten. Over discriminatie, maar ook over aardige buren die pannenkoeken bakten voor de kinderen in het azc. Het zijn inspirerende verhalen met een lach en een traan die ons doen beseffen dat we meer op elkaar lijken dan we van elkaar verschillen. Het is een reminder aan ons allen: samen maken we het verschil. En het is nooit te laat om dromen in daden om te zetten.

Dit boek is een initiatief van Harry Kleine, fiscaal jurist en fotograaf. Hij maakte alle portretten. De prachtige verhalen werden opgetekend door Karin Koolen, journalist en MSc cultureel antropoloog.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083154497 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

25 portretten van vrouwen met een vluchtelingenachtergrond

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

216

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-06-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wie we zijn” te beoordelen