Wie over vrede spreekt, heeft moed

Auteur: Leonard Ornstein | Uitgever: Prometheus

9,99

7 oktober 2023 werd een inktzwarte dag in de geschiedenis van Israël. Terreurbrigades van Hamas zaaiden dood en verderf. Het antwoord van Israël liet niet lang op zich wachten. Nachten- en dagenlang regende het bommen op Gaza, voordat het Israëlische leger de strook zelfs binnentrok.
Het publieke debat werd vrijwel meteen beheerst door emoties. Discussies bleken onmogelijk en/of ontaardden in pure vijandigheid. De anti-Israëlstemming sloeg geruisloos over naar een vorm van virulent antisemitisme zoals sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer was vertoond.
In Wie over vrede spreekt, heeft moed zijn achttien essays en beschouwingen gebundeld van vooral, maar niet uitsluitend, Joodse schrijvers. Sommigen schrijven over Israël en de legitimatie van de oorlog, anderen over het lot van de Palestijnen, weer anderen over antisemitisme. Wat de schrijvers bindt is de innerlijke noodzaak zich op papier te verhouden tot deze afschuwelijke oorlog. Dit boek kan daarom het best worden beschouwd als een hartenkreet, een schreeuw om begrip voor de complexe werkelijkheid waar Israëli’s en Palestijnen voor staan.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789044655995 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-12-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wie over vrede spreekt, heeft moed” te beoordelen