Werner Mantz – The Perfect Eye

Auteur: Clément Mantz, Frits Giertzberg, Huub Smeets, Stijn Huijts, Werner Mantz | Uitgever: Hannibal Books

50,00

Ode aan meesterfotograaf Werner Mantz

Werner Mantz – The Perfect Eye is de publicatie bij de overzichtstentoonstelling van Werner Mantz in het Bonnefanten in Maastricht van 25 september 2022 tot 26 februari 2023.

Ode aan meesterfotograaf Werner Mantz

In de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw verwierf fotograaf Werner Mantz (1901–1983) bekendheid als architectuur- en industriefotograaf. Zijn fotografie neemt in de geschiedenis een unieke plek in door zijn beeldtaal, gebruik van natuur­lijk licht en vakmanschap. Mantz was een van de belangrijkste fotografen van het Nieuwe Bouwen en sloeg de brug tussen de vaak anonieme opdrachtfotografie en die van de modernis­tische, artistieke avant-gardebewegingen van het interbellum zoals het Bauhaus. In de jaren zeventig wordt Mantz zelfs de missing link in de internationale fotogeschiedenis genoemd.

Tot op heden beperkten presentaties van zijn beelden zich tot thematische delen van zijn omvangrijke oeuvre. Deze monografie brengt daar verandering in en toont voor het eerst de veelzijdigheid van zijn werk. Werner Mantz – The Perfect Eye omvat ruim driehonderd overwegend vintage beelden, gaande van architectuurfotografie, reclamefoto’s en portretten van jong en oud, over industrie en mijnbouw, religieuze onderwerpen, winkels, restaurants en interieurs, tot wegen, openbare ruimten, landschappen en reisfoto’s. Het lijdt geen twijfel dat het oeuvre van Mantz tot de canon van de internationale fotografie behoort.

Met tekstbijdragen van Frits Gierstberg, Stijn Huijts, Huub Smeets, Charlotte Mantz en Clément Mantz.

Werner Mantz – The Perfect Eye is de publicatie bij de overzichtstentoonstelling van Werner Mantz in het Bonnefanten in Maastricht van 25 september 2022 tot 26 februari 2023.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464366730 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

, , , ,

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-09-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Werner Mantz – The Perfect Eye” te beoordelen