Werkloosheidsregelingen in Nederland

Een parlementaire geschiedenis
Auteur: Leon van Damme | Uitgever: Boom Uitgevers Amsterdam

34,50

Een helder overzicht van de politieke geschiedenis rond de totstandkoming en de uitvoering van de verschillende regelingen voor werklozen in Nederland.

Werkloosheidsregelingen in Nederland draait om de politieke strijd over de voorgenomen schikkingen tegen de achtergrond van wisselende sociaaleconomische, financiële, politieke, institutionele en persoonlijke belangen. Op basis van vaak niet eerder geraadpleegde primaire bronnen verschaft dit historisch onderzoek voor het eerst inzicht in alle verschuivingen in de architectuur van de werkloosheidsregelingen en in de achterliggende ideeën en doelstellingen. Daarnaast beschrijft het de opkomst en ondergang van verschillende uitvoeringsorganisaties, waarvan het GAK en het latere UWV de bekendste zijn.

Leon van Damme (1982) studeerde geschiedenis en internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht. Van 2015 tot 2020 was hij als promovendus verbonden aan het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis in Nijmegen. Op dit moment is hij beleidsmedewerker bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024433698 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een parlementaire geschiedenis

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

452

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

24-01-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Werkloosheidsregelingen in Nederland” te beoordelen