Wereldgeschiedenis van Nederland

Auteur: Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis | Uitgever: Ambo|Anthos

25,00

Wereldgeschiedenis van Nederland is een originele en uitdagende geschiedenis over de internationale wortels van onze nationale identiteit.

In Wereldgeschiedenis van Nederland vertellen meer dan honderd aanstormende en gevestigde Nederlandse onderzoekers op het gebied van geschiedenis en cultuur – van archeoloog tot muziekhistoricus en van middeleeuwendeskundige tot econoom – het wereldwijde verhaal van onze geschiedenis. In dit verhelderende en prikkelende boek laten zij zien hoe Nederland de wereld door de eeuwen heen mede heeft vormgegeven, en andersom: hoe Nederland zich onder invloed van verre en nabije buren heeft ontwikkeld.

Van de vondst van oermens Krijn in de Noordzee tot orkaan Irma op Sint Maarten en van Bonifatius tot Pim Fortuyn – aan de hand van talloze grote en kleine historische ontwikkelingen en gebeurtenissen laat Wereldgeschiedenis van Nederland zien hoezeer Nederland verbonden is met de wereld, en de wereld met Nederland.

Wereldgeschiedenis van Nederland is een uitgave van het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, een knaw-onderzoeksinstituut op het gebied van geschiedenisen literatuur.

Met bijdragen van Martine Gosselink, Beatrice de Graaf, Lotte Jensen, Gert Oostindie, Lodewijk Petram, Suze Zijlstra en vele anderen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026349812 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

752

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

26-09-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

6

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wereldgeschiedenis van Nederland” te beoordelen