Werelderfgoed van Nederland

Unesco-monumenten van nu en de toekomst
Auteur: Marjolein van Rotterdam | Uitgever: Uitgeverij Lias

19,95

Nederland kent inmiddels tien monumenten en landschappen die op de prestigieuze Werelderfgoedlijst van Unesco zijn opgenomen. Werelderfgoed is cultureel en natuurlijk erfgoed dat onvervangbaar en uniek is en als eigendom van de hele wereld moet worden beschouwd. Op de lijst staan: Schokland en omgeving; De Stelling van Amsterdam; Het Molencomplex van Kinderdijk-Elshout; Willemstad, Curacao; Het Ir.D.F. Woudagemaal; Droogmakerij De Beemster; Het Rietveld Schröderhuis; De Waddenzee; De Amsterdamse Grachtengordel en De Van Nellefabriek.

In ‘Werelderfgoed van Nederland’ worden per erfgoed de ontstaansgeschiedenis, de historische betekenis en het bijzondere karakter beschreven. De prachtige fotografie en het historisch beeldmateriaal maken het tot een uniek document! Met een voorwoord van de algemeen secretaris van de Nationale Unesco Commissie.

Marjolein van Rotterdam is historica en werkzaam als journalist en fotograaf. Ze publiceerde diverse boeken over Nederlandse geschiedenis, waaronder Oerhollands, Via Gladiola, De 70’s, De 80’s en Huiselijkheid – Nederlanders en hun interieur.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789088030710 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Unesco-monumenten van nu en de toekomst

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

24-09-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Werelderfgoed van Nederland” te beoordelen