Wereldburgerschap

Reflecties op wereldburgerschap in de spiegel van Afghanistan en Nederland
Auteur: Bashir Azizi | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

34,95

Wat betekent het om burger te zijn van een bepaald land in de huidige geglobaliseerde wereld waarin ieder van ons in een relatie van mondiale onderlinge afhankelijkheid staat? We hebben verplichtingen jegens onze medeburgers in de natiestaat, maar zijn hiermee onze verplichtingen jegens medemensen uitgeput? In Wereldburgerschap stelt Bashir Azizi dat de huidige globale situatie een nieuw concept van burgerschap vereist dat verder reikt dan alleen het klassieke burgerschap van de natiestaat. Dit boek biedt een diepgaande filosofische analyse van de rechtvaardiging en mogelijkheidsvoorwaarden voor wereldburgerschapsvorming en de verhouding tot het onderwijs. De auteur gebruikt de vergelijking tussen twee contrasterende samenlevingen (Afghanistan en Nederland) en de zaak Farkhunda als criterium voor de relevantie van wereldburgerschapstheorieën.

Bashir Azizi plaatst de urgente politieke crisis in Afghanistan, veroorzaakt door meerdere interventies en de politieke islam waarvoor de VS medeverantwoordelijk zijn, op overtuigende manier in samenhang met een grondige filosofische analyse van rechtvaardigingen en mogelijkheidsvoorwaarden voor wereldburgerschap. Daarnaast onderzoekt de auteur, op basis van het Nederlandse beleid, de verhouding van wereldburgerschapsvorming tot het onderwijs.

Dit boek is de handelsversie van het proefschrift met de titel ‘reflectie op Wereldburgerschap’ waarop Bashir Azizi in 9 april 2020 promoveerde aan de Universiteit Leiden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463388894 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Reflecties op wereldburgerschap in de spiegel van Afghanistan en Nederland

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

452

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-07-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wereldburgerschap” te beoordelen