Weirdo’s in het Witte huis

Auteur: Peter van der Heiden | Uitgever: Boom

28,90

Donald Trump en zijn 43 voorgangers langs de meetlat gelegd. Niets menselijks is de Amerikaanse presidenten vreemd.

Hij werd uitgemaakt voor alles wat lelijk is: Donald Trump. Een racist was hij, een vrouwenhater, een pathologische leugenaar, een bedrieger, een narcist, rijp voor therapie, kortom: volkomen ongeschikt als president van de Verenigde Staten. Al die kwalificaties kwamen niet eens van de democraten, maar van prominente republikeinse partijgenoten als Mitt Romney, Ted Cruz en Jeb Bush, in de aanloop naar de voorverkiezingen van 2016. En de aantijgingen blijken stuk voor stuk nog te kloppen ook, en het zijn er zeker niet minder geworden in de afgelopen vier jaar.

Maar hoe uniek is Donald Trump? In zijn speurtocht door de Amerikaanse presidentiële geschiedenis wordt het Peter van der Heiden al snel duidelijk dat veel van Trumps voorgangers verre van onschuldig waren. Een discutabele omgang met vrouwen, een wat al te losse verhouding tot de waarheid en een flinke dosis racisme blijken eerder regel dan uitzondering onder de presidenten van de Verenigde Staten. Alle 44 samen vormen de Amerikaanse presidenten een rariteitenkabinet om je vingers bij af te likken.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024433476 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

07-09-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Weirdo’s in het Witte huis

 1. 5 van 5

  gonny van oudenallen, publicist

  De afgelopen jaren zijn we bedolven onder nieuws uit de VS. Ik heb een boek tot mij gekregen genaamd Weirdo’s in het Witte Huis; een boek dat ik lezers onder u wil aanraden!

  Weirdo’s in het Witte Huis..

  Wie denkt dat Trump ‘apart’ was als President moet maar eens ‘Weirdo’s in het Witte Huis’ lezen van columnist, journalist, talkshowhost, politicoloog en docent North American Studies: Peter van der Heiden.

  Half America was blij met Trump. Net iets meer stemde hem weg; de Kandidaat en zittend President Donald J. Trump. In 2020 verscheen het boek van Peter van der Heiden over Trump en zijn zonderlinge voorgangers. Joe Biden wordt genoemd maar nog niet beschreven.. Het boek kwam uit voor de verkiezingen.

  Wie dit boekje tot zich neemt; het leest heel makkelijk ondanks de onderwerpen. Men valt als lezer bijna van zijn stoel door de, op een vlotte manier beschreven, acties en reacties van en op andere Presidenten voor Trump. Zij die dachten dat ze een nieuwe “Jezus” waren, of drugs gebruikten, of beslissingen namen die….

  Hoezo is een impeachment ‘nieuw’? Er waren meerdere aanvragen voor diverse andere Presidenten in de afgelopen 100 jaar. Weinig over gelezen in de afgelopen 2 jaar… Geschiedenis vervliegt snel, blijkbaar ook voor journalisten, maar door dit boekje wordt ons geheugen weer opgefrist.

  Naast nieuwe bekende en onbekende ‘eigenaardigheden’ over de belangrijkste mannen van America: veel Presidenten hadden meer wel dan geen minnares, verdraaiden ook de waarheid, racisme was hen meestal niet vreemd… en allen waren verre van ‘onschuldig’. Met een mooi chronologisch overzicht van alle presidenten en hun zittingsperiode; Een aanrader!


Een beoordeling toevoegen