Wehrmacht

De knevel van Europa
Auteur: Perry Pierik | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

29,95

Tussen 1939 en 1945 hield de Duitse Wehrmacht Europa in de greep. Het Duitse leger was na de vernederende nederlaag van 1918 opnieuw opgebouwd en werd het instrument waar-mee Hitler het continent zijn wil oplegde.
In dit boek geven we een dwarsdoorsnede door een aantal belangrijke facetten van de Wehrmacht. We staan stil bij de opbouw van de Wehrmacht uit de Reichswehr, het Duitse leger van voor de Tweede Wereldoorlog. De bijzondere relatie tussen politiek en het leger staat centraal in het hoofdstuk Hitler en de Wehrmacht, hetgeen terecht als een ‘duivelspact’ omschreven werd. De fronten zowel in het westen als het oosten worden behandeld, evenals specifieke zaken, zoals de problemen van de coalitieoorlog, de functie van linies en stel-lingen, afgewisseld met intermezzo’s waarbij een detail verder wordt uitgewerkt.

Aan de bundel werkten diverse auteurs mee. Het leeuwendeel van de teksten werd speciaal voor het boek geschreven. De Wehrmacht was in de oorlogsjaren letterlijk de knevel van Europa.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464241013 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De knevel van Europa

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

432

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-12-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Wehrmacht” te beoordelen