Weg van de weerstand

Auteur: Joep Boerboom | Uitgever: Uitgeverij WBOOKS

24,95

Spandoeken, handtekeningenacties en zelfs bedreigingen: de Vechtdal Verbinding, die de A28 boven Zwolle met het Oosten verbindt, kwam er niet zonder slag of stoot en bezorgde menigeen slapeloze nachten.

Jarenlang was er discussie. Maken we de bestaande N340 en N377 vlotter en veiliger of kiezen we voor een nieuw tracé? Bewoners die de weg niet door hun tuin wilden, voerden actie en bedachten
alternatieven. De tot op het bot verdeelde provinciale politiek koos voor een compromis. Toen ze jaren later – in een politieke thriller die zijn weerga niet kende – op de valreep 100 miljoen bezuinigden op het project, was de vraag hoe het verder moest.

Weg van de weerstand reconstrueert de totstandkoming van het grootste infrastructuurproject dat de Provincie Overijssel ooit op zich nam: van de eerste plannen, de inspraak en de acties tot de aanbesteding en de soepel verlopen uitvoering. Actievoerders, aanwonenden, natuurbeschermers, projectleiders, bestuurders en volksvertegenwoordigers vertellen in dit boek hun persoonlijke verhaal.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789462585331 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

168

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-11-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Weg van de weerstand” te beoordelen