Weg uit het witte huis

Presidenten met pensioen
Auteur: Peter van der Heiden | Uitgever: Boom

24,90

De president van de Verenigde Staten wordt wel gezien als de machtigste man ter wereld – maar nooit voor lang. Wanneer zijn opvolger de inaugurele eed aflegt, op 20 januari om 12 uur ‘s middags, gaat al zijn officiële invloed in één klap verloren. Vanaf het ontstaan van de VS tot heden zijn presidenten op allerlei verschillende manieren met pensioen gegaan. De een trok zich volledig terug, de ander vond een nieuw politiek ambt. Sommigen verzilverden hun presidentschap voor eigen financieel gewin en sommigen stelden zich in dienst van de maatschappij.

Er waren er een paar die probeerden opnieuw president te worden, al dan niet voor dezelfde partij waarvoor ze al eens gekozen waren, en al dan niet met de dreiging van geweld. Aardig wat presidenten haalden het einde van hun ambtstermijn niet, maar sommigen waren postuum nog van grote invloed op de Amerikaanse politiek.

Eén ding hebben alle overlevende ex-presidenten gemeen: ze moeten op zoek naar een nieuwe levensinvulling. Peter van der Heiden bespreekt in Weg uit het Witte Huis alle post-presidentiële carrières in chronologische volgorde, van George Washington tot Donald Trump.

 

Peter van der Heiden is parlementair historicus, politicoloog, politiek analist, freelance journalist en universitair docent North American Studies aan de Radboud Universiteit. In 2020 verscheen Weirdo’s in het Witte Huis, waarover men schreef: ‘Het boek is een journalistiek meesterwerkje met ongelooflijk veel informatie. Buitengewoon aanbevolen met het oog op de komende Amerikaanse verkiezingen en ook voor wat daarna zal volgen.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024466474 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Presidenten met pensioen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

15-08-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Weg uit het witte huis” te beoordelen