Weed of Wonder

Explore the World of Cannabis Through the Collection of Ben Dronkers and the Hash Marihuana & Hemp Museum
Auteur: Jules Marshall, Ken Tarrant | Uitgever: Hemp Museum BV

34,50

Wat is de rol van cannabis in onze wereldgeschiedenis? De nieuwe publicatie Weed of Wonder brengt de historische relatie tussen de cannabisplant en de mens in kaart, vanaf ons jager-verzamelaarsverleden tot nu. Het boek neemt de lezer mee op reis langs alle hoogte- en dieptepunten van de cannabisgeschiedenis. Van medicinale doorbraken tot het verbod op de plant, van duurzame industriële hennep tot recreatief gebruik.

Het doorlichten van de verzameling van Ben Dronkers, directeur van het Hash Marihuana & Hemp Museum, en meer dan vier jaar onderzoek en fotografie hebben geleid tot een frisse kijk op de geschiedenis van de meest besproken plant ter wereld. Weed of Wonder bevat honderden full-color foto’s en levendige teksten en is daarmee een boek voor mensen die niets van cannabis afweten, maar bevat ook voor ‘ingewijden’ nieuwe inzichten. Een koffietafelboek en specialistisch naslagwerk in één.

Als cannabis een persoon was, dan was dit diens biografie. Weed of Wonder plaatst moderne ontwikkelingen en vooroordelen rond de plant in historisch perspectief door de ‘levensloop’ toegankelijk te beschrijven en illustreren. Van eeuwenoud spiritueel gebruik in Japan tot Amerikaanse jazz over marihuana, van autodeuren van een milieuvriendelijk bio-composiet met hennepvezels tot het verhaal achter de Nederlandse coffeeshops: je kunt het hier allemaal vinden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789090338521 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Explore the World of Cannabis Through the Collection of Ben Dronkers and the Hash Marihuana & Hemp Museum

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

25-06-2021

Taal

Engels

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Weed of Wonder” te beoordelen