We have a dream!

Racisme vroeger en nu
Auteur: Frank Van Laeken, Paul Beloy | Uitgever: Houtekiet

24,99

In maart 1922 publiceerde de Belgische filoloog Théophile Simar een studie onder de titel Etude critique sur la formation de la doctrine des races au xviiie siècle et son expansion au xixe siècle. Daarin wordt voor het eerst het woord ‘racisme’ in een wetenschappelijke context gebruikt. Honderd jaar later valt die term elke dag tientallen keren op duizenden plaatsen. Racisme lijkt een onuitroeibaar maatschappelijk probleem.
In dit boek brengen Frank Van Laeken en Paul Beloy een overzicht van de geschiedenis van het racisme. Ze passeren langs de slavernij, de Ku Klux Klan en #BlackLivesMatter in de vs, de uitwassen van kolonialisme, de Holocaust en apartheid, om uit te komen bij racistische incidenten in hedendaags Vlaanderen Ze gaan na hoe racisme en discriminatie zich manifesteren op het terrein van de directe leefomgeving, het onderwijs, de arbeidsmarkt, de woningmarkt politie en justitie, de politiek, de culturele sector, de sport en de (sociale) media, en belichten hardnekkige stereotypes. Daarbij laten ze slachtoffers uitgebreid aan het woord, want voor hen is
racisme nooit relatief. De auteurs van dit boek en de mensen met wie ze spraken, hebben een droom. Aan het eind bieden ze daarom een resem suggesties die tot oplossingen zouden kunnen leiden, van preventie tot repressie.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089247315 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Racisme vroeger en nu

Auteur

,

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

17-03-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Lezers over dit boek

Er zijn nog geen beoordelingen.


Beoordeel “We have a dream!” als eerste: