Watersé

Herinneringen van de dorpsjongen uit Bakkie
Auteur: Reinier Kromopawiro | Uitgever: BanyuMili Uitgeverij

19,98

Reinier Kromopawiro werd op 9 november 1949 in Suriname geboren op de voormalige koffieplantage Reynsdorp, in de volksmond beter bekend als Bakkie. Op zijn twaalfde ging hij naar Paramaribo om daar de Sint Paulus muloschool te bezoeken.
Zijn leven nam een enorme vlucht en landde in 1967 letterlijk in het koude Nederland. Hij is in zijn nieuwe vaderland goed ingeburgerd, bezocht de Academie van Beeldende Kunsten Rotterdam en de Rijksuniversiteit Leiden. Hij zet zich in voor informatie en educatie van geschiedenis, taal en cultuur van de Javanen van Suriname, zowel in Nederland als in Suriname.
In Wa.ter.sé. beschrijft hij zijn herinneringen uit zijn jonge jaren in Bakkie en de periodes daarna die hij beschouwt als podia waarop hij zich uitleeft in het ritme van de tijd. Zo typeert hij de verschillende stadia van zijn gevarieerde leven. In werkelijkheid is watersé, afgeleid van het Surinaamse woord watrasei en ‘waterkant’ betekent, het voorland van Bakkie. De Javaanse dorpelingen noemen het wa.ter.sé.! Daar heeft hij Semar, zijn held uit het wayangtheater, achtergelaten zoals hij dat dikwijls pleegt te zeggen.
Samen met zijn vrouw Cynthia Soei Lanh en zoon Rochand Alan creëert hij zijn nestwarmte in een nieuw thuis in waterland.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789082672008 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Herinneringen van de dorpsjongen uit Bakkie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

324

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

09-08-2017

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Watersé” te beoordelen