Waterschappen

Democratie in een onbekend bestuur
Auteur: Harmen Binnema | Uitgever: Boom

25,00

Voor het eerst een veelzijdig beeld van waterschapsdemocratie.
Ruim 13,5 miljoen Nederlandse burgers mogen stemmen voor de waterschappen. Dat klinkt als een democratisch feestje. Maar is het dat wel? Het gaat hier om het onbekendste bestuur in Nederland. Meer dan de jaarlijkse belastingaanslag merkt men er niet van. En lang niet iedereen gaat hiervoor naar de stembus.
Dit boek biedt voor het eerst grondig inzicht in de democratie van waterschappen. Het laat zien hoe burgers invloed hierop kunnen uitoefenen. Naast belangengroepen van boeren, bedrijven en natuurterreinen, mogen alle inwoners via verkiezingen vertegenwoordigers in het algemeen bestuur van een waterschap aanwijzen. Daarnaast kunnen zij zich laten horen in de uitvoeringspraktijk, zoals bij de versterking van dijken. Maar hoe klinkt de stem van de burger daadwerkelijk door in de besluitvorming en de uitvoering van de waterschappen?
Waterschappen is een vervolg op de eerder verschenen boeken Provinciale politiek en De gemeenteraad, zodat iedereen nu kan weten hoe de democratie werkt in provincies, gemeenten en waterschappen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024442027 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Democratie in een onbekend bestuur

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

30-12-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Waterschappen” te beoordelen